NIKE TEAM / Footamateur FFF

OPDRACHT
NIKE TEAM en de Franse voetbalbond (FFF) besloten om de handen ineen te slaan om Franse amateurclubs digitaal te benaderen met een goedkoop assortiment voor het nieuwe voetbalseizoen. Normaal gesproken kiest een club een nieuw tenue bij de retailer op basis van prijs en beschikbaarheid. Om dit te omzeilen heb ik, in dienst van The Valley, een platform gedesigned waar een nieuw betaalbaar NIKE assortiment getoond wordt en waar de clubs direct hun interesse voor NIKE kunnen achter laten bij de retailer.

OPDRACHTGEVER

NIKE TEAM & FFF

TAKEN

Website

FROM GRASSROOTS TO GREATNESS

De slogan van de campagne is “From Grassroots to Greatness” waarbij Franse voetbalspelers als Matuidi en Lacazette ingezet worden om te laten zien hoe zij vroeger begonnen zijn bij hun amateurclubs. Het voetballen in NIKE kleding is niet voor alle amateurclubs weggelegd. Vaak wordt er gekozen voor goedkopere merken en andere (Franse) merken. Met deze campagne wordt verteld dat iedere amateurspeler uiteindelijk, net als hun idolen, een ster kan worden (met behulp van NIKE).

ONE-PAGER

Ik heb een one-pager gedesigned waar alle voorzitters/verantwoordelijken van amateurclubs het assortiment konden bekijken. Omdat deze mensen nu niet fysiek bij de retailer komen probeerde ik, met de mogelijkheden die ik had, de kleding zo dicht mogelijk bij ze te brengen. Dat ze het net niet aan konden raken. De one-pager bestaat uit het ontdekken van, spelen met en het interesse tonen in het assortiment.

HET PLATFORM

DESIGN


 

 

 

edwin groot. digital & visual design