KRO-NCRV / Boer Zoekt Vrouw

OPDRACHT

Voor het best bekeken televisieprogramma van Nederland heb ik meegewerkt aan de pitch voor de nieuwe website. Hiervoor heb ik drie verschillende concepten uitgewerkt die alle drie gepresenteerd werden aan de KRO-NCRV. De opdracht luidde voornamelijk dat de website wat landelijker en kneuteriger mocht. Iedereen die het programma kijkt herkent die woorden en daar ben ik mee aan de slag gegaan.

OPDRACHTGEVER

KRO-NCRV

TAKEN

Visual Design website

CONCEPT 1

Met het eerste concept probeerde ik de aandacht op de boerderij te leggen. De werkplek van de boer waar het grootste deel van de afleveringen zich afspelen. Een kijkje in het leven van de boer waarbij ik een ‘kijkdoos’ in elkaar gezet heb. Deze schuur heb ik vanaf de grond opgebouwd in Photoshop.

CONCEPT 2

Het eerst concept is erg op het kneuterige en landelijke gericht. Hier komt de boerderij, het platteland meer naar voren met bepaalde accessoires en licht ik de boeren uit door middel van een collage met foto’s en weetjes.

CONCEPT 3
Het derde concept was iets veiliger, een wat strakkere versie met minder kneuterigheden behalve bijvoorbeeld een ingezonden brief van een kijker licht op de achtergrond. Dit concept heeft een eigen nieuwsfeed per boer, in dit geval Tom.

 

KEUZE
Uiteindelijk vielen alle drie de concepten in de smaak bij de klant en is er gekozen voor een combinatie van concept 2 en 3 wat uiteindelijk geresulteerd heeft in een nieuwe website van Boer Zoekt Vrouw. Het daadwerkelijke project heb ik aan een collega gelaten.

edwin groot. digital & visual design