ING / Design The Next Step

OPDRACHT
Vanuit ING kwam het initiatief om een design evenement te houden. ING is de laatste jaren actief op design vlak met talloze teams voor al hun producten en zij willen daar graag een prominente rol in uitstralen omdat zij zien hoeveel impact design heeft op hun klanten. In samenwerking met ING heb ik met een team designers vanuit The Valley samen gewerkt om dit evenement vorm te geven. “Design The Next Step” is de uiteindelijke naam van het evenement geworden. De conferentie “van designers, voor designers” waar 150 designers van ING maar ook andere grote bedrijven voor uitgenodigd waren.

OPDRACHTGEVER

ING

TAKEN

Branding

Logo concept

ING wilde met hun “Design The Next Step” een logo neerzetten dat future-proof is. Het idee is namelijk dat de conferentie jaarlijks gehouden gaat worden met elk jaar een andere locatie en een ander thema. Het logo past zich aan aan het thema maar moet in de basis hetzelfde blijven. Dit jaar was het thema in de Kunsthal van Rotterdam “Action <-> Reaction, 100 years of kinetic art”.

Na veel vormen geprobeerd te hebben zijn we uitgekomen op het DTNS logo als afkorting. In het logo kan een ‘stap’ gezien worden in relatie tot de naam van het evenement. Daarnaast is ‘DTNS’ ook een stap in de toekomst, the next step waarbij de ‘glitch’ toepasselijk is. In relatie met het thema ‘Action <-> Reaction’ is de glitch ook toepasselijk. ING wilde wegblijven bij de bekende leeuw en daarom hebben we ervoor gekozen om de kleuren terug te laten komen in verschillende gradaties.

Dit logo is herkenbaar, makkelijk aan te passen aan toekomstige thema’s en straalt uit wat ING voor ogen heeft.

VOORWERK

We hebben met van alles ge√ęxperimenteerd. Lijnenspel, organische vormen, isometrische vormen, next step inspiratie, baugasm, 3D. Hieronder een aantal van de versies die vooraf gegaan zijn aan het uiteindelijke logo.

FINAL LOGO

EVENEMENT

Uiteindelijk mochten we het hele evenement aankleding met onze branding. Al met al een geslaagd evenement, veel inspirerende designers, goede sprekers zoals o.a. Spotify, KLM en ING en veel gezelligheid na afloop.

edwin groot. digital & visual design